Lohiperhospihvit

Oikea esteetikon päivällinen syntyy kauniista lohiperhosista ja värikkäistä vihanneksista. Kaiken lisäksi tämä ruoka on paitsi maukasta, myös erittäin terveellistä. Ellet itse halua leikata perhospihvejä, kalakauppiaasi tekee sen mielellään.

Neljälle

  • 600 g lohifileetä nahan kera
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Paistetut vihannekset

  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 1 punasipuli
  • 100 g sokeriherneitä
  • 4 kevätsipulia
  • öljyä paistamiseen

Tarjoiluun

  • 1 tuore piparjuuri
  • 4 sitruunalohkoa
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Voit laittaa perunat kiehumaan ennen kuin alat valmistella lohta ja vihanneksia; ne valmistuvat nopeasti. Kuori ja raasta piparjuuri. Peitä kelmulla. Leikkaa lohifilee neljään palaan. Leikkaa jokainen pala halki nahkaan asti ja avaa kuin kirja: perhospihvi on valmis paistettavaksi.

2. Kuumenna öljy ja paahda perhospihvit nopeasti kummaltakin puolelta, sisus saa jäädä rosaksi. Mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Nosta pannu liedeltä ja peitä alumiinifoliolla, jolloin pihvit jälkikypsyvät sopivasti valmistaessasi vihanneksia.

3. Kuutioi paprikat. Kuori ja viipaloi punasipuli. Puhdista kevätsipulit ja leikkaa palasiksi. Huuhdo sokeriherneet. Paista kaikki vihannekset yhtä aikaa nopeasti öljyssä hyvin korkealla lämmöllä. Vihanneksien kuuluu jäädä melko rapeiksi. Jaa vihannekset annoslautasille ja pane lohiperhoset vihannespedille. Ripottele runsaasti piparjuuriraastetta päälle tai tarjoile raaste erillisestä kulhosta, ellet ole varma, pitävätkö aterioitsijat piparjuuren polttavasta puraisusta. Tarjoa lisäksi sitruunalohkoja sekä vastakeitettyjä perunoita.

Parhaat ruokaohjelmat