Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pienet rapuleivokset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tee rapujuhliin runsas satsi rapuleivoksia, ne ovat maukasta naposteltavaa itse rapujen lisäksi

noin 60 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
  • munaa voiteluun
  • unikonsiemeniä koristeeksi

Täyte

  • n. 200 g katkarapu- tai sitruunatuorejuustoa
  • n. 200 g katkarapuja
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunapippuria
  • n. 100 g ranskankermaa
  • n. 1 dl tuoretta tilliä

Valmistusohje

Taikinaksi mainio valinta on lehtevä lehtitaikina, mutta myös maistuva voitaikina tai mahdollisesti pakastimesta löytyvä torttutaikina sopivat tähän.

Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokaiseen hieman kohmeiseen taikinalevyyn 2 x 4 ruudukko. Voitele ne kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista voidellut levyt sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min kauniin keltaisiksi.

Anna pikkuneliöiden jäähtyä ennen täyttämistä.

Sekoita täytteen ainekset keskenään, mikäli katkaravut ovat vetisiä (pakaste), valuta niistä ylimääräiset nesteet pois. Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua halkaisemalla levyruudut terävällä veitsellä keskeltä halki ja laittamalla täytettä väliin. Koristele pienillä tillinoksilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat