Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillatut latva-artisokat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos löydät tuoreita latva-artisokkia, ne kannattaa grillata. Maustevoi valkosipulilla ja persiljalla sopii hyvin seuraksi. Tarjoile alkuruokana tai lisukkeena.

Neljälle

  • 8 pientä tai 4 isoa latva-artisokkaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 tl oliiviöljyä

Limemaustevoi

  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 limen mehu ja raastettu kuori
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa artisokista huippu ja varsi, poista suurin osa parrasta.

2. Halkaise ne pituussuuntaan ja penslaa sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Grillaa kaukana hiilloksesta 30-50 minuuttia.

3. Sekoita voita ja lisää puristettu valkosipuli sekä limen mehu ja raastettu kuori. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää persilja ja sekoita. Laita maustevoita vastagrillatuille artisokille ja anna sulaa.

Tuoreimmat aiheesta

Grillatut kasvikset