Grillatut latva-artisokat

Jos löydät tuoreita latva-artisokkia, ne kannattaa grillata. Maustevoi valkosipulilla ja persiljalla sopii hyvin seuraksi. Tarjoile alkuruokana tai lisukkeena.

Neljälle

  • 8 pientä tai 4 isoa latva-artisokkaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 tl oliiviöljyä

Limemaustevoi

  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 limen mehu ja raastettu kuori
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa artisokista huippu ja varsi, poista suurin osa parrasta.

2. Halkaise ne pituussuuntaan ja penslaa sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Grillaa kaukana hiilloksesta 30-50 minuuttia.

3. Sekoita voita ja lisää puristettu valkosipuli sekä limen mehu ja raastettu kuori. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää persilja ja sekoita. Laita maustevoita vastagrillatuille artisokille ja anna sulaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.