Grillatut latva-artisokat
Jos löydät tuoreita latva-artisokkia, ne kannattaa grillata. Maustevoi valkosipulilla ja persiljalla sopii hyvin seuraksi. Tarjoile alkuruokana tai lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 pientä tai 4 isoa latva-artisokkaa
- 1 sitruunan mehu
- 2 tl oliiviöljyä
Limemaustevoi
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 limen mehu ja raastettu kuori
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa artisokista huippu ja varsi, poista suurin osa parrasta.
2. Halkaise ne pituussuuntaan ja penslaa sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Grillaa kaukana hiilloksesta 30-50 minuuttia.
3. Sekoita voita ja lisää puristettu valkosipuli sekä limen mehu ja raastettu kuori. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää persilja ja sekoita. Laita maustevoita vastagrillatuille artisokille ja anna sulaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka