Lehtevä omenapiirakka

Tämä herkullinen jälkiruoka kypsyy uunissa kauniin lehteväksi. Leikkaa jäähtynyt piirakkalevy sopiviksi paloiksi.

Ainekset

  • 4 annosta

Raaka-aineet

  • 30 g suolatonta voita
  • 2/3 dl fariinisokeria
  • 4-5 omenaa (500 g)
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1/4 tl kanelia
  • 30 g sulttaanirusinoita
  • 4 levyä valmista voitaikinaa
  • 1 muna

Koristeeksi

  • ananaskirsikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja kuutioi omenat. Sulata voi ja sokeri paistinpannulla. Lisää omenakuutiot, raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu. Hauduta välillä sekoittaen 10 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Kastikkeen on tarkoitus olla paksua ja siirappimaista. Lisää kastikkeeseen muskottipähkinä, kaneli ja rusinat. Anna jäähtyä.

2. Jauhota työtaso. Kaaviloi kaksi voitaikinalevyä yhdeksi pitkänomaiseksi levyksi, 24 x 18 cm. Levitä omenakastike taikinalevylle. Jätä ympärille 2,5 cm reunat. Riko munan rakenne kupissa. Voitele reunat munalla.

3. Kaaviloi jäljellä olevat kaksi levyä samalla tavoin. Tee levyyn terävällä veitsellä poikittaisia viiltoja, mutta jätä reunoilta 2 cm leikkaamatta. Nosta levy täytteen päälle ja nipistele reunat yhteen. Leikkaa reunat tasaisiksi ja painele niitä veitsellä ylöspäin. Näin taikina kohoaa paremmin paistamisen aikana. Voitelle piirakka munalla. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Paista 25-30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.