Kiivitarteletit
Rapeiden tartelettien täytteeksi sopivat esimerkiksi kiivihedelmät. Käytä tartelettien leivonnassa esimerkiksi annosvuokia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 10 annosta
Piirakkataikina
- 6 dl vehnäjauhoja
- 250 g voita
- 3 rkl vettä
- 1 tl sokeria
Täyte
- 250 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 rkl tomusokeria
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 tl sitruunamehua
- 6 kiiviä
- 1½ dl omenahyytelöä
Valmistusohje
1. Paloittele voi ja sekoita se jauhojen, veden ja sokerin kanssa taikinaksi. Kauli taikina ja ota siitä muotilla 10 pyörylää, joiden halkaisija on 7 cm. Vuoraa annosvuoat taikinapyörylöillä. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä jokainen vuoka leivinpaperilla ja kaada leivinpaperin päälle riisiä tai papuja painoksi. Paista 10 minuuttia. Poista paperi ja riisit ja jatka paistamista vielä 5-7 minuuttia, kunnes tarteletit ovat vaaleankellertäviä. anna jäähtyä ennen täyttämistä.
3. Vatkaa maustamaton tuorejuusto, tomusokeri, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu sähkövatkaimella. Pursota tai annostele seos lusikalla vuokiin. Viipaloi kiivihedelmät ja asettele ne täytteen päälle. Kuumenna omenahyytelöä niin, että se alkaa sulaa. Sivele sulaa hyytelöä reilusti hedelmien päälle ja anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku