Omenainen bostonkakku
Ihana omenainen bostonkakku syntyy kotimaisista omenoista. Tästä taikinasta saat yhden halkaisijaltaan 24 cm kakun. Tuplaa taikina, mikäli haluat leipoa kaksi kakkua.
Pullataikina
- 2 ½ dl maitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- 6-7 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita tai margariinia
Väliin
- 4 dl vaniljakreemijauhetta
- 8 dl maitoa
- 10-12 kotimaista omenaa
- 2 dl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- nokare voita
Pinnalle
- 1 muna
- ½ dl raesokeria
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot alustaen.
Lisää sulatettu voi tai margariini. Kohota lämpimässä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Valmista sillä välin täyte. Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito keskenään ja anna seoksen sakeutua. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Kuumenna nokare voita pannulla ja kääntele seosta pannulla, kunnes omenat hieman pehmenevät.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse leivinalustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pinnalle vaniljakreemi ja ripottele pinnalle omenakuutiot. Kääri tiukahkolle rullalle ja leikkaa noin 4 cm paksuiksi viipaleiksi. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka leivinpaperilla ja nosta pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla ja voitele munalla. Ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Irrota bostonkakku hieman jäähtyneenä vuoasta ja tarjoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa