Kuningataromenat
Kun omenat kypsyvät syksyllä, käytämme niitä mielellämme ruoanteossa. Tämä jälkiruoka on kuninkaallisen ihanaa: omenat täytetään mantelilla ja kääritään murotaikinaan. Jääkylmä kermahuntu aateloi annoksen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 4 omenaa
- 1 muna voiteluun
Murotaikina
- 2 ½ dl vehnäjauhoa
- 1 dl (vajaa) sokeria
- 120 g pehmeää voita
- 1 munankeltuainen
Täyte
- 50 g mantelia
- 2 rkl sokeria
- 1 tl kanelia
- 1 rkl pehmeää voita
Tarjoiluun
- löysäksi vatkattua kermaa
- tai hieman vaahdotettua vaniljakastiketta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita nopeasti yhteen jauho, sokeri, voi ja munankeltuainen murotaikinaksi. Pane taikina lepäämään jääkaappiin.
2. Poraa omenoista siemenkodat. Murskaa mantelit hienoksi tai jauha me. Sekoita manteli sokerin, kanelin ja voin kanssa. Jaa täyte omenien porausaukkoon.
3. Jaa murotaikina viiteen osaan. Kauli palat levyiksi ja kääri omenat neljään niistä ja voitele munalla. Leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä 8 suikaletta lopputaikinasta. Laita ne ristiin jokaisen omenan päälle. Penslaa munalla ja paista uunissa 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta