Liekitetyt banaanit mantelien kera
Tämä jälkiruoka on erittäin makea – täydellinen makeanystävälle. Tarjoile mielellään viileän vaniljajäätelön kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 banaania
- 2 rkl voita
- 3 rkl fariinisokeria
- 3 rkl hunajaa
- ½ dl tummaa rommia
- mantelilastuja
Tarjoiluun
- jäätelöä
Valmistusohje
1. Kuori banaanit ja halkaise ne pituussuuntaan. Sulata voi suuressa paistinpannussa, lisää sokeri ja hunaja.
2. Laita banaanit pannuun ja paista ne sokeriliemessä pehmeiksi, 3-5 minuuttia. Lämmitä rommi kattilassa. Sammuta liesituuletin, kaada rommi pannuun. Sytytä se heti ja anna alkoholin palaa loppuun.
3. Ripottele päälle mantelilastuja, tarjoile jäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa