Liekitetyt banaanit mantelien kera

Tämä jälkiruoka on erittäin makea – täydellinen makeanystävälle. Tarjoile mielellään viileän vaniljajäätelön kera.

Neljälle

  • 4 banaania
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 3 rkl hunajaa
  • ½ dl tummaa rommia
  • mantelilastuja

Tarjoiluun

  • jäätelöä

Valmistusohje

1. Kuori banaanit ja halkaise ne pituussuuntaan. Sulata voi suuressa paistinpannussa, lisää sokeri ja hunaja.

2. Laita banaanit pannuun ja paista ne sokeriliemessä pehmeiksi, 3-5 minuuttia. Lämmitä rommi kattilassa. Sammuta liesituuletin, kaada rommi pannuun. Sytytä se heti ja anna alkoholin palaa loppuun.

3. Ripottele päälle mantelilastuja, tarjoile jäätelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.