Glaseeratut banaanit

Glaseeratut banaanit on jälkiruokien klassikko. Todellista huomiota kotikokki saa liekittämällä banaanit. Ravintoloissa glaseeratut banaanit tarjotaan yleensä suklaakastikkeen kera. Tämä kestosuosikki maistuu myös ilman rommiliekitystä, jolloin se on lasten ehdoton jälkiruokasuosikki.

4 annosta

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 4 banaania
  • 4 rkl sokeria
  • 2-3 rkl rommia
  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Suklaakastike: Sekoita sokeri, vesi ja kaakao. Kiehauta ja anna hautua, kunnes kastike on riittävän sakeaa.

2. Kuori banaanit ja halkaise ne pitkittäin. Nosta banaanit leikkauspinta ylöspäin, reilunkokoiseen kattilaan. Ripottele pinnalle sokeria ja lorauta hieman rommia. Glaseeraa banaanit uunissa grillivastuksen alla. Nosta kattila liedelle, kaada banaanien päälle jäljelle jäänyt rommi ja kuumenna.

3. Nosta jälkiruoka heti pöytään ja sytytä rommi tulitikulla. Näin jälkiruoan kruunaa upea liekitys. Tarjoa lisänä suklaakastiketta ja vaniljajäätelöä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.