Paistetut banaanit mantelilastuilla hunajassa
Yksinkertaisimmat asiat ovat usein maukkaimpia! Ihana arkijälkiruoka banaaneilla, jotka peitetään hunajalla, voilla ja appelsiinilla. Tarjoile kuumina tai haaleina jäätelön kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle-kahdeksalle
- 4-5 banaania
- 2 rkl voita
- 4 rkl hunajaa
- ½ appelsiinin mehu
- 1 pss mantelilastuja
- vaniljajäätelö
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori banaanit, halkaise ne pituussuuntaan ja laita uunivadille.
2. Sulata margariini ja hunaja kattilassa, kääntele mukaan mantelit ja kuumenna.
3. Purista appelsiinimehu banaaneille ja levitä manteliseos päälle.
4. Laita uuniin n. 20 minuutiksi. Tarjoile kuumana jäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa