Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Bananes Céleste

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä maukas jälkiruoka on kotoisin Martiniquen saarelta ja koostuu paistetuista banaaneista rommin ja tuorejuuston kera. Tämä jälkiruoka on lämmin ja mausteinen lopetus päivälliselle. Rommikreemin valmistukseen tarvitset tehosekoitinta.

Neljälle

  • 6 kypsää, kiinteää banaania
  • 3 rkl voita
  • 225 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ dl kuohukermaa
  • 2 rkl tummaa rommia
  • 2 maustemittaa jauhettua kanelia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita tuorejuusto, fariini, kerma, rommi ja kaneli tehosekoittimen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kuori banaanit ja halkaise ne pituussuuntaan.

2. Voitele uuninkestävä vuoka. Kuumenna voi paistinpannussa keskilämmöllä. Paista banaanit muutama kerrallaan kunnes ne ovat kullanruskeita joka puolelta. Nosta banaanit pannulta, asettele banaaneja ja rommikreemiä kerroksittain vuokaan.

3. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes jälkiruoka kuplii ja on saanut hieman väriä.

Tuoreimmat aiheesta

Banaanit