Bananes Céleste
Tämä maukas jälkiruoka on kotoisin Martiniquen saarelta ja koostuu paistetuista banaaneista rommin ja tuorejuuston kera. Tämä jälkiruoka on lämmin ja mausteinen lopetus päivälliselle. Rommikreemin valmistukseen tarvitset tehosekoitinta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 6 kypsää, kiinteää banaania
- 3 rkl voita
- 225 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ dl fariinisokeria
- ½ dl kuohukermaa
- 2 rkl tummaa rommia
- 2 maustemittaa jauhettua kanelia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita tuorejuusto, fariini, kerma, rommi ja kaneli tehosekoittimen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kuori banaanit ja halkaise ne pituussuuntaan.
2. Voitele uuninkestävä vuoka. Kuumenna voi paistinpannussa keskilämmöllä. Paista banaanit muutama kerrallaan kunnes ne ovat kullanruskeita joka puolelta. Nosta banaanit pannulta, asettele banaaneja ja rommikreemiä kerroksittain vuokaan.
3. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes jälkiruoka kuplii ja on saanut hieman väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa