Mantelikuorrutetut banaanit

Mantelikuorrutetut banaanit ovat maistuva jälkiruoka, joka sopii myös herkkunälkään. Maukas annos valmistuu helposti ja nopeasti.

Ainekset

  • 4 banaania
  • 1,5 dl mantelirouhetta
  • 2 rkl ruokosokeria / fariinisokeria
  • 1 keltuainen

Valmistusohje

Neljälle hengelle:

Halkaise banaanit ja asettele ne kuoret alaspäin uunivuokaan. Sekoita kulhossa mantelirouhe, sokeri, sekä keltuainen keskenään ja lusikoi banaanien päälle.

Paahda banaanit uunissa 220 asteessa 10-15 minuutin ajan, kunnes banaanit saavat kauniin ruskean pinnan.

Yhden annoksen ravintosisältö:

Energiaa 330 kcal

Proteiineja 8g (10 E%)

Hiilihydraatteja 31g (38 E%)

Kuitua 4g

Rasvaa 20g (56 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 4g (20% kokonaisrasvasta eli rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 0,09g

Annoksen energiamäärä on suuri jälkkäriksi tai sitten pääruuan energiapitoisuuden tulisi olla alle 300 kcal. Annos sopisi esimerkiksi kukkakaalikeiton jälkiruuaksi. Puolittamalla manteleiden määrän laskee annoksen energiamäärä 80 kcal:lla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.