Mantelikuorrutetut banaanit
Mantelikuorrutetut banaanit ovat maistuva jälkiruoka, joka sopii myös herkkunälkään. Maukas annos valmistuu helposti ja nopeasti.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 banaania
- 1,5 dl mantelirouhetta
- 2 rkl ruokosokeria / fariinisokeria
- 1 keltuainen
Valmistusohje
Neljälle hengelle:
Halkaise banaanit ja asettele ne kuoret alaspäin uunivuokaan. Sekoita kulhossa mantelirouhe, sokeri, sekä keltuainen keskenään ja lusikoi banaanien päälle.
Paahda banaanit uunissa 220 asteessa 10-15 minuutin ajan, kunnes banaanit saavat kauniin ruskean pinnan.
Yhden annoksen ravintosisältö:
Energiaa 330 kcal
Proteiineja 8g (10 E%)
Hiilihydraatteja 31g (38 E%)
Kuitua 4g
Rasvaa 20g (56 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 4g (20% kokonaisrasvasta eli rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 0,09g
Annoksen energiamäärä on suuri jälkkäriksi tai sitten pääruuan energiapitoisuuden tulisi olla alle 300 kcal. Annos sopisi esimerkiksi kukkakaalikeiton jälkiruuaksi. Puolittamalla manteleiden määrän laskee annoksen energiamäärä 80 kcal:lla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti