Kesäsoppa kirsikoilla

Tämä herkku tulee tarjoilla jääkylmänä.

Neljälle

  • 1 l kypsiä kirsikoita
  • 1 ½ l vettä
  • 1-2 dl kidesokeria
  • 1 pala kokonaista kanelia
  • ½ vaniljatanko
  • 1 ½ rkl perunajauhoja
  • mantelilastuja

Valmistusohje

1. Poista kirsikoista kivet. Keitä ne hiljalleen pehmeiksi veden, sokerin, kanelin ja vaniljatangon (halkaistuna pituussuuntaan) kanssa.

2. Suurusta soppa perunajauhoilla, jotka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Poimi vaniljatanko kattilasta, raaputa siemenet kattilaan ja lisää tanko takaisin. Jäähdytä soppa.

3. Paahda mantelilastuja kuivassa paistinpannussa ja lisää tarjoillessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.