Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesäsoppa kirsikoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä herkku tulee tarjoilla jääkylmänä.

Neljälle

  • 1 l kypsiä kirsikoita
  • 1 ½ l vettä
  • 1-2 dl kidesokeria
  • 1 pala kokonaista kanelia
  • ½ vaniljatanko
  • 1 ½ rkl perunajauhoja
  • mantelilastuja

Valmistusohje

1. Poista kirsikoista kivet. Keitä ne hiljalleen pehmeiksi veden, sokerin, kanelin ja vaniljatangon (halkaistuna pituussuuntaan) kanssa.

2. Suurusta soppa perunajauhoilla, jotka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Poimi vaniljatanko kattilasta, raaputa siemenet kattilaan ja lisää tanko takaisin. Jäähdytä soppa.

3. Paahda mantelilastuja kuivassa paistinpannussa ja lisää tarjoillessa.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruokakeitto