Kesäsoppa kirsikoilla
Tämä herkku tulee tarjoilla jääkylmänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 l kypsiä kirsikoita
- 1 ½ l vettä
- 1-2 dl kidesokeria
- 1 pala kokonaista kanelia
- ½ vaniljatanko
- 1 ½ rkl perunajauhoja
- mantelilastuja
Valmistusohje
1. Poista kirsikoista kivet. Keitä ne hiljalleen pehmeiksi veden, sokerin, kanelin ja vaniljatangon (halkaistuna pituussuuntaan) kanssa.
2. Suurusta soppa perunajauhoilla, jotka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Poimi vaniljatanko kattilasta, raaputa siemenet kattilaan ja lisää tanko takaisin. Jäähdytä soppa.
3. Paahda mantelilastuja kuivassa paistinpannussa ja lisää tarjoillessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka