Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porsaankyljys Robèrt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Unohda tavalliset, tylsät porsaankyljykset! Tämä erikoinen kastike tekee kyljyksistä todellisen juhlaherkun.

4 annosta

  • 4 isoa porsaankyljystä
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1-2 dl valkoviiniä
  • 1 dl vahvaa lihalientä
  • ½-1 rkl dijonsinappia
  • suolaa, pippuria
  • 8-12 paloiteltua perunaa
  • 3 dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota kullankeltaiseksi voissa. Lisää viinietikka ja keitä, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan. Kaada päälle viini ja lihaliemi ja anna hautua viisi minuuttia. Mausta sinapilla, joka myös saostaa kastiketta hieman.

2. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi ja leikkaa ne lohkoiksi. Kiehauta kerma paksupohjaisessa kattilassa. Lisää perunat ja hauduta, kunnes perunalohkot ovat täysin pehmenneet kermaiseksi muhennokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Paista kyljykset sillä aikaa, kun perunat hautuvat pehmeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista kolme minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta kyljykset lämpimille lautasille ja siivilöi päälle kastike. Tarjoile heti perunoiden ja keitettyjen vihannesten kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset