Porsaankyljys Robèrt

Unohda tavalliset, tylsät porsaankyljykset! Tämä erikoinen kastike tekee kyljyksistä todellisen juhlaherkun.

4 annosta

  • 4 isoa porsaankyljystä
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1-2 dl valkoviiniä
  • 1 dl vahvaa lihalientä
  • ½-1 rkl dijonsinappia
  • suolaa, pippuria
  • 8-12 paloiteltua perunaa
  • 3 dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota kullankeltaiseksi voissa. Lisää viinietikka ja keitä, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan. Kaada päälle viini ja lihaliemi ja anna hautua viisi minuuttia. Mausta sinapilla, joka myös saostaa kastiketta hieman.

2. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi ja leikkaa ne lohkoiksi. Kiehauta kerma paksupohjaisessa kattilassa. Lisää perunat ja hauduta, kunnes perunalohkot ovat täysin pehmenneet kermaiseksi muhennokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Paista kyljykset sillä aikaa, kun perunat hautuvat pehmeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista kolme minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta kyljykset lämpimille lautasille ja siivilöi päälle kastike. Tarjoile heti perunoiden ja keitettyjen vihannesten kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.