Makaronilaatikko
Klassinen laatikkoruoka, Johon voit mainiosti käyttää tähteeksi jääneitä makaroneja. Makaronilaatikko on usein nuorimpien vieraiden herkkua. Tarjoa ketsupin kera.
4 annosta
- 4 dl makaroneja
- 300 g savukinkkua
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 4 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 4 dl juustoraastetta
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Suikaloi kinkku. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi porkkana. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada sitten vesi pois. Voitele uunivuoka ja pane siihen makaronit, sipulihake sekä kinkku- ja porkkanasuikaleet.
2. Raasta juusto karkeammalla terällä. Vatkaa keskenään muna ja maito, sekoitta sitten joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteessa. Paista uunissa noin 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa