Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Makaronilaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassinen laatikkoruoka, Johon voit mainiosti käyttää tähteeksi jääneitä makaroneja. Makaronilaatikko on usein nuorimpien vieraiden herkkua. Tarjoa ketsupin kera.

4 annosta

  • 4 dl makaroneja
  • 300 g savukinkkua
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 4 dl juustoraastetta
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Suikaloi kinkku. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi porkkana. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada sitten vesi pois. Voitele uunivuoka ja pane siihen makaronit, sipulihake sekä kinkku- ja porkkanasuikaleet.

2. Raasta juusto karkeammalla terällä. Vatkaa keskenään muna ja maito, sekoitta sitten joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteessa. Paista uunissa noin 45 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Makaronilaatikko