Kesäkurpitsa moussaka

Tuo välimeren tunnelma ruokapöytään ja tarjoile herkullista moussakaa.

Moussaka

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 400 g perunaa
  • 400 g jauhelihaa
  • 1-2 sipulia
  • 6 tomaattia tai 1 prk tomaattimurskaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • salviaa

Juustokastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 0,5 l maitoa
  • 150 g juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria
  • jauhettua muskottia

Valmistusohje

Ruskista jauheliha pannussa sipulin kanssa. Viipaloi pestyt kesäkurpitsat, tomaatit sekä kuoritut perunat ja mausta niitä kulhossa suolalla, pippurilla sekä salvialla.

Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunat, kesäkurpitsat, jauheliha sekä tomaatit. Kaada pinnalle juustokastike ja kypsennä moussaka uunissa 170c 45 min ajan.

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä ja kaada kattilaan maito sekä mausteet. Anna kastikkeen suurustua koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juusto.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!