Kesäkurpitsa moussaka
Tuo välimeren tunnelma ruokapöytään ja tarjoile herkullista moussakaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Moussaka
- 2 kesäkurpitsaa
- 400 g perunaa
- 400 g jauhelihaa
- 1-2 sipulia
- 6 tomaattia tai 1 prk tomaattimurskaa
- suolaa ja mustapippuria
- salviaa
Juustokastike
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 0,5 l maitoa
- 150 g juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
- jauhettua muskottia
Valmistusohje
Ruskista jauheliha pannussa sipulin kanssa. Viipaloi pestyt kesäkurpitsat, tomaatit sekä kuoritut perunat ja mausta niitä kulhossa suolalla, pippurilla sekä salvialla.
Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunat, kesäkurpitsat, jauheliha sekä tomaatit. Kaada pinnalle juustokastike ja kypsennä moussaka uunissa 170c 45 min ajan.
Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä ja kaada kattilaan maito sekä mausteet. Anna kastikkeen suurustua koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juusto.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa