Lihapiirakat
Leipä ja leivänpäällykset samassa paketissa on oiva yhdistelmä retkievääksi. Pakkaa mukaan huuhdeltuja, paloiteltuja vihanneksia ja tarjoile piiraitten kanssa.
10-12 piirakkaa
- 1,5 dl maitoa
- 50 g voisulaa
- 15 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 muna
- 6 dl vehnäjauhoa
Täyte
- 250 sekajauhelihaa
- 1 pieni sipuli silppuna
- 1 tl timjamia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl chilikastiketta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 muna voiteluun
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sekoita maito ja kuuma voisula, jäähdytä 37-asteiseksi ja liuota hiiva sekaan. Lisää suola, muna ja lopuksi jauhot. Vaivaa joustavaksi taikinaksi. Anna nousta 30 minuuttia.
2. Paista jauheliha ja sipulisilppu pannulla. Lisää loput ainekset ja keitä hiljaa 20 minuuttia. Ota seos pannulta ja jäähdytä.
3. Kauli taikina ohueksi ja jaa se 10 sentin neliöiksi. Jaa neliöille täyte, penslaa vatkatulla munalla reunat ja taita kolmioiksi. Painele haarukalla reunat tiiviiksi.
4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta piiraat leivinpaperille uunipellille. Penslaa ne munalla ja paista uunin keskitasolla 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka