Vihreä piiras pekonilla

Tarjoile herkullinen pai lounaaksi tai iltapalaksi. Raikas, rapea salaatti täydentää mukavasti.

Ainekset

  • 4-6 palaa

Pohja

  • 150 g voita
  • 2,5 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl grahamjauhoa
  • 0,25 dl vettä

Täyte

  • 350 g parsakaalia
  • 1 sipuli lohkoina
  • 200 g pekonia
  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 100 g juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria
  • 1 muna voiteluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot muruksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Kääri tuorekelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.

2. Ryöppää parsakaalit nopeasti ja valuta. Paista pekonia ja sipulilohkoja pannulla.

3. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Säästä hieman taikinaa koristeluun. Pistele pohja ja Levitä sille parsakaalin kukinnot ja sipuli-pekoniseos. Vatkaa yhteen munat, kerma ja juustoraaste ja kaada piiraan päälle. Leikkaa taikinapyörällä nauhoja ja tee niistä ristikko piiraan päälle. Voitele vispatulla munalla ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!