Jauhelihatäytteinen piiras

Piiras höyryävän kuumalla täytteellä on ihanan maukas lounas tai iltapala. Tarjoile jonkin hyvän kasviksen kera.

Neljälle

  • 7 + ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 300 g voita
  • 1 tl etikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 500 g naudanjauhelihaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl timjamia, kuivattua
  • 2 rkl lihalientä

Penslaukseen

  • 1 vatkattu kananmuna

Valmistusohje

1. Työstä nopeasti 7 dl jauhoja, suola sekä kylmä voi taikinaksi. Vatkaa muna kupissa, lisää siihen etikka ja vesi ja sekoita neste taikinaan. Laita taikina muovipussiin ja jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

2. Täyte: Kuori ja hienonna sipuli, paista kullankeltaiseksi voissa. Paista jauheliha erissä. Sekoita sipuli, jauheliha, suola, pippuri, tomaattipyree ja timjami. Kostuta lihaseos liemellä.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ohueksi neliöksi. Käännä taikina kokoon kolme kertaa yhteen, sitten kolme kertaa toiseen suuntaan. Kaulitse taiteltu taikina uudestaan. Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse osat pyöreiksi. Lado täyte taikinaympyröille, nipistä ne yhteen kunnolla. Penslaa vatkatulla munalla, paista uunissa 20-30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.