Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihatäytteinen piiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Piiras höyryävän kuumalla täytteellä on ihanan maukas lounas tai iltapala. Tarjoile jonkin hyvän kasviksen kera.

Neljälle

  • 7 + ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 300 g voita
  • 1 tl etikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 500 g naudanjauhelihaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl timjamia, kuivattua
  • 2 rkl lihalientä

Penslaukseen

  • 1 vatkattu kananmuna

Valmistusohje

1. Työstä nopeasti 7 dl jauhoja, suola sekä kylmä voi taikinaksi. Vatkaa muna kupissa, lisää siihen etikka ja vesi ja sekoita neste taikinaan. Laita taikina muovipussiin ja jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

2. Täyte: Kuori ja hienonna sipuli, paista kullankeltaiseksi voissa. Paista jauheliha erissä. Sekoita sipuli, jauheliha, suola, pippuri, tomaattipyree ja timjami. Kostuta lihaseos liemellä.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ohueksi neliöksi. Käännä taikina kokoon kolme kertaa yhteen, sitten kolme kertaa toiseen suuntaan. Kaulitse taiteltu taikina uudestaan. Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse osat pyöreiksi. Lado täyte taikinaympyröille, nipistä ne yhteen kunnolla. Penslaa vatkatulla munalla, paista uunissa 20-30 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapiirakka