Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lihatäytteiset piirakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Piirakat ovat loistavaa ruokaa retkille tai pikkupurtavaksi cocktailkutsuilla. Valmista isoja piirakoita lounaaksi, pienempiä alkuruoaksi ja pienenpieniä pikkupurtavaksi.

Neljälle

  • 75 g voita
  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 6 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 400 g lehtipihviä
  • 1 keltasipuli
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl jauhettua kuminaa
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • jauhettua mustapippuria
  • suolaa
  • 1 kananmuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Taikina: Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää maito ja lämmitä 37-asteiseksi (kädenlämpöiseksi). Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä nestettä, lisää loput nesteestä. Yhdistä 5 dl jauhoista sekä suola, lisää nesteeseen vähän kerrallaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita jauhotetulle leivinpöydälle. Työstä taikinaan loput jauhot ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa pöydästä ja käsistä, tarvittaessa lisää vielä hieman jauhoja (n. ¼ dl). Peitä leivinliinalla ja anna kohota 1 ½ tuntia.

2. Täyte: Hienonna sipuli, ruskista se voissa tai öljyssä paistinpannulla. Suikaloi ja ruskista lehtipihvi, lisää sipuli, mausta tomaattipyreellä ja mausteilla. Anna jäähtyä.

3. Työstä taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Kaulitse taikina ohueksi ja leikkaa siitä 16 neliötä. Laita nokare täytettä jokaiselle neliölle ja nipistele taikina kiinni puolikuunmuotoisiksi piirakoiksi. Vatkaa muna ja penslaa piirakat, laita ne voidellulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia koosta riippuen.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapiirakka