Lihapullia ja spagettia

Ainekset

  • 400 g spagettia tai tuorepastaa (Giovanni Rana -tuorepasta)

Lihapullat

  • 400 g sika-nauta-jauhelihaa
  • 4 siivua pekonia
  • 3 rkl raastettua parmesaania
  • 1 muna
  • 3 siivua vaalean leivän sisusta
  • 0,5 dl lihalientä
  • 1 pieni sipuli
  • suolaa ja mustapippuria
  • tilkka oliiviöljyä (Lanfranchi)

Kastike

  • 2 pientä sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • tuoretta oreganoa ja basilikaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • parmesanjuustoa päälle

Valmistusohje

Revi leivän sisus ja laita se kulhoon lihaliemen ja jauhelihan kanssa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä pannulla ja lisää mukaan massaan. Lisää myös muna ja hienonnettu pekoni sekä parmesaani. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin käsin tai yleiskoneessa ja muotoile leivinpaperille lihapulliksi. Paista pullat uunissa noin 8-10 minuuttia 190-asteessa

Kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä pitkään oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät. Lisää mukaan punaviini ja tomaattimurska. Anna hautua vähintään 35 minuuttia miedolla lämmöllä. Lopussa lisää mukaan lihapullat, hienonnetut yrtit sekä suolaa ja mustapippuria. Pidä lämpimänä.

Keitä pasta suolatussa vedessä al-dente kypsäksi ja valuta hyvin. Aseta isoon tarjoiluastiaan ja kaada kastike sekä pullat pastan päälle. Raasta päälle vielä parmesanjuustoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!