Shepherd´s pie lampaanjauhelihasta

Ainekset

  • 1 kg muusiperunaa
  • maitoa ja voita
  • 2 kananmunan
  • keltuaista
  • öljyä paistamiseen
  • 800 g lampaanjauhelihaa
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 2 sellerin oksaa
  • 3 porkkanaa pieneksi kuutioituna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl punaviiniä
  • 3 timjamin oksaa
  • 2 laakerinlehteä
  • worchester-kastiketta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Tee perunamuusi tavalliseen tapaan tai hyödynnä muusin tähteet. Jäähdytä. Sekoita jäähtyneeseen muusiin kaksi kananmunan keltuaista. Jos eilinen perunamuusi on kovaa, notkista se ensi tilkalla maitoa ja sulaa voita. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja kuullota siinä kasvikset sekä laakerin lehdet. Lisää lampaanjauheliha ja timjami. Paistele hetki, lisää sitten loput ainekset. Peitä kannella ja anna porista hiljalleen noin 15 minuuttia.

Voitele jauhelihakastikkeen hautuessa 20 x 30 cm:n uunivuoka. Kun kastike on valmis, mausta se suolalla, pippurilla ja noin lusikallisella worchester-kastiketta. Poimi pois laakerinlehdet ja lusikoi kastike vuoan pohjalle. Levitä perunamuusi varovasti kastikkeen päälle ja tee siihen haarukalla raitoja. Laita uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi, tai kunnes muusi on kuumaa ja saanut kauniin värin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!