Chileläiset empanadas-piirakat punaisella chilillä

Empanadas-piirakat sisältävät usein jauhelihaa, kananmunaa, rusinoita ja oliiveja. Nämä ovat todella houkuttelevia suupaloja, jotka sopivat niin alkuruoaksi kuin viini- tai olutlasillisen seuraksikin.

12 piirakkaan

  • 180 g naudan jauhelihaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chili
  • 1 maustemitta jauhettua juustokuminaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 12 kivetöntä, mustaa oliivia

Taikina

  • 3 ¾ dl vehnäjauhoja (225 g)
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 rkl voita
  • 1 ½ dl maitoa
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Täyte: Kuori ja hienonna keltasipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista jauheliha, laita sivuun ja ruskista sipuli. Laita liha takaisin pannuun, purista mukaan valkosipuli, murusta mukaan chili ja mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Anna porista 5 minuuttia samalla sekoitellen. Anna jäähtyä.

2. Taikina: Sulata voi. Kaada jauhot kulhoon ja lisää suola, voisula ja maito, vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaksi. Jaa taikina 3 osaan ja kaulitse osat niin ohuiksi kuin mahdollista, leikkaa levyistä ympyröitä (läpimitaltaan 7 ½ – 10 cm). Lohko kananmunat ohuiksi lohkoiksi.

3. Laita jokaiselle taikinaympyrälle 1 rkl täytettä, 1 munanlohko ja oliivi. Kostuta reunat vedellä ja taittele puolikuiksi. Painele tai kääri reunat kiinni. Kuumenna öljy, vähintään 5 cm, paksupohjaisessa kattilassa. Friteeraa 3-4 piirakkaa kerrallaan kullanruskeiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!