Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lindströmin pihvit ja porkkana-aprikoosiraaste

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista maukkaita lindströmin pihvejä. Tarjoile annos raikkaan porkkana-aprikoosiraasteen kanssa.

Pihvit

  • 400 g jauhelihaa
  • 100 g etikkapunajuurta
  • 200 g keitettyä perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl kapriksia tai puolikas suolakurkku
  • 1 kananmuna
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa

Porkkana-aprikoosiraaste

  • 3 isoa porkkanaa
  • 10 kpl kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl omenamehua
  • 2 rkl tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Raasta punajuuret, perunat sekä sipuli hienoksi raasteeksi. Kuullota sipulia hetki pannulla öljyssä jos haluat siitä pehmeämmän ja miedomman makuista. Sekoita kulhossa kaikki raaka-aineet hyvin keskenään ja anna taikinan levätä kylmässä tunnin ajan.

Muotoile taikinasta pihvejä ja kypsennä uunissa 200 asteessa 15-20 minuutin ajan. Tarjoile perunasoseen sekä porkkana-aprikoosiraasteen kanssa.

Kiehauta vesi kattilassa ja kaada kuivatut aprikoosit veteen kiehumaan hiljalleen 15 minuutin ajaksi. Jäähdytä turvonneet aprikoosit ja leikkaa ne suikaleiksi.

Yhdistä kulhossa porkkanaraaste, mehu, aprikoosit sekä persilja. Tarjoa raikas salaatti pihvien kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lindströminpihvi