Lindströmin pihvit ja porkkana-aprikoosiraaste
Valmista maukkaita lindströmin pihvejä. Tarjoile annos raikkaan porkkana-aprikoosiraasteen kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Pihvit
- 400 g jauhelihaa
- 100 g etikkapunajuurta
- 200 g keitettyä perunaa
- 1 sipuli
- 1 rkl kapriksia tai puolikas suolakurkku
- 1 kananmuna
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl suolaa
Porkkana-aprikoosiraaste
- 3 isoa porkkanaa
- 10 kpl kuivattuja aprikooseja
- 1 dl omenamehua
- 2 rkl tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Raasta punajuuret, perunat sekä sipuli hienoksi raasteeksi. Kuullota sipulia hetki pannulla öljyssä jos haluat siitä pehmeämmän ja miedomman makuista. Sekoita kulhossa kaikki raaka-aineet hyvin keskenään ja anna taikinan levätä kylmässä tunnin ajan.
Muotoile taikinasta pihvejä ja kypsennä uunissa 200 asteessa 15-20 minuutin ajan. Tarjoile perunasoseen sekä porkkana-aprikoosiraasteen kanssa.
Kiehauta vesi kattilassa ja kaada kuivatut aprikoosit veteen kiehumaan hiljalleen 15 minuutin ajaksi. Jäähdytä turvonneet aprikoosit ja leikkaa ne suikaleiksi.
Yhdistä kulhossa porkkanaraaste, mehu, aprikoosit sekä persilja. Tarjoa raikas salaatti pihvien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku