Lindströmin pihvit ja porkkana-aprikoosiraaste
Valmista maukkaita lindströmin pihvejä. Tarjoile annos raikkaan porkkana-aprikoosiraasteen kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Pihvit
- 400 g jauhelihaa
- 100 g etikkapunajuurta
- 200 g keitettyä perunaa
- 1 sipuli
- 1 rkl kapriksia tai puolikas suolakurkku
- 1 kananmuna
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl suolaa
Porkkana-aprikoosiraaste
- 3 isoa porkkanaa
- 10 kpl kuivattuja aprikooseja
- 1 dl omenamehua
- 2 rkl tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Raasta punajuuret, perunat sekä sipuli hienoksi raasteeksi. Kuullota sipulia hetki pannulla öljyssä jos haluat siitä pehmeämmän ja miedomman makuista. Sekoita kulhossa kaikki raaka-aineet hyvin keskenään ja anna taikinan levätä kylmässä tunnin ajan.
Muotoile taikinasta pihvejä ja kypsennä uunissa 200 asteessa 15-20 minuutin ajan. Tarjoile perunasoseen sekä porkkana-aprikoosiraasteen kanssa.
Kiehauta vesi kattilassa ja kaada kuivatut aprikoosit veteen kiehumaan hiljalleen 15 minuutin ajaksi. Jäähdytä turvonneet aprikoosit ja leikkaa ne suikaleiksi.
Yhdistä kulhossa porkkanaraaste, mehu, aprikoosit sekä persilja. Tarjoa raikas salaatti pihvien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka