Paahdettu perunasalaatti

makkara

Tässä tämän vapun herkullisin perunasalaattiresepti, jonka voi nauttia vaikkapa grillattujen chorizomakkaroiden kera! Resepti on Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelman Nanna Rintalan käsialaa.

4 annosta

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • muutama timjaminoksa
  • 4 viipaletta pekonia
  • 1 punasipuli
  • ½ ruukku ruohosipulia
  • ½ ruukku lehtipersiljaa tai korianteria
  • 3 dl turkkilaista jugurttia
  • ½ -1 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • raakamakkaroita paistettuna tai grillattuna

Valmistusohje

Pese perunat huolellisesti ja kuutioi ne kuorineen reilun kokoisiksi kuutioiksi. Pyörittele kuutiot öljyssä isossa kulhossa ja ripottele joukkoon suola ja savupaprikajauhe. Levitä kuutiot uuninpelille ja lisää päälle vielä muutama timjaminoksa. Asettele pekoniviipaleet uunipellin reunoille. Paahda ensin 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pekonit ovat rapeita. Nosta pekonit pois uunista talouspaperin päälle odottelemaan. Jatka perunoiden paahtamista kypsän kullanruskeiksi vielä 15–20 minuuttia. Paistoaika riippuu uunista ja lohkojen koosta.

Kuori ja viipaloi punasipuli. Hienonna yrtit. Hienonna myös rapea pekoni veitsellä rouheeksi. Sekoita jugurttiin sitruunamehu ja purista mukaan valkosipulin kynsi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kokoa salaatti kulhossa yhdistämällä kulhossa hiukan jäähtyneet perunat ja punasipuli. Ripottele joukkoon pekoni. Lisää lopuksi mukaan kastike ja yrtit. Tarkista suolan, pippurin ja sitruunan määrä maistamalla.  Anna makujen tekeytyä hetki ja tarjoile kuumien, maistuvien makkaroiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat