Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Iso Lindströminpihvi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Monen pienen pihvin sijasta voit paistaa mehukkaan, kunnonkokoisen pihvin henkilöä kohti. Tarjoile heti keitettyjen perunoiden ja ruskean kastikkeen kera.

Neljälle

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl korppujauhoja
  • ½ dl maitoa
  • ½ keltasipuli
  • 1 kylmä, keitetty peruna
  • punajuuria
  • 1 rkl kapriksia
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • ruskeaa kastiketta

Valmistusohje

1. Anna korppujauhojen turvota maidossa ainakin 10 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli, paista se pannulla öljyssä. Kuutioi peruna ja punajuuret pieniksi, hienonna kaprikset. Sekoita suola jauhelihaan. Tee jauhelihataikina kaikista aineksista, lisää punajuuret viimeiseksi.

2. Muotoile jauhelihataikinasta 4 tasaista pihviä ja paista ne pannulla keskilämmöllä. Näitä pihvejä ei pidä paistaa läpikypsiksi jolloin ne maistuvat parhaalta ja mehukkailta. Silloin lihan sisälämpötila on n. 70 astetta.

Tuoreimmat aiheesta

Lindströminpihvi