Iso Lindströminpihvi
Monen pienen pihvin sijasta voit paistaa mehukkaan, kunnonkokoisen pihvin henkilöä kohti. Tarjoile heti keitettyjen perunoiden ja ruskean kastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 400 g naudan jauhelihaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl korppujauhoja
- ½ dl maitoa
- ½ keltasipuli
- 1 kylmä, keitetty peruna
- punajuuria
- 1 rkl kapriksia
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- ruskeaa kastiketta
Valmistusohje
1. Anna korppujauhojen turvota maidossa ainakin 10 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli, paista se pannulla öljyssä. Kuutioi peruna ja punajuuret pieniksi, hienonna kaprikset. Sekoita suola jauhelihaan. Tee jauhelihataikina kaikista aineksista, lisää punajuuret viimeiseksi.
2. Muotoile jauhelihataikinasta 4 tasaista pihviä ja paista ne pannulla keskilämmöllä. Näitä pihvejä ei pidä paistaa läpikypsiksi jolloin ne maistuvat parhaalta ja mehukkailta. Silloin lihan sisälämpötila on n. 70 astetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"