Iso Lindströminpihvi
Monen pienen pihvin sijasta voit paistaa mehukkaan, kunnonkokoisen pihvin henkilöä kohti. Tarjoile heti keitettyjen perunoiden ja ruskean kastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 400 g naudan jauhelihaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl korppujauhoja
- ½ dl maitoa
- ½ keltasipuli
- 1 kylmä, keitetty peruna
- punajuuria
- 1 rkl kapriksia
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- ruskeaa kastiketta
Valmistusohje
1. Anna korppujauhojen turvota maidossa ainakin 10 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli, paista se pannulla öljyssä. Kuutioi peruna ja punajuuret pieniksi, hienonna kaprikset. Sekoita suola jauhelihaan. Tee jauhelihataikina kaikista aineksista, lisää punajuuret viimeiseksi.
2. Muotoile jauhelihataikinasta 4 tasaista pihviä ja paista ne pannulla keskilämmöllä. Näitä pihvejä ei pidä paistaa läpikypsiksi jolloin ne maistuvat parhaalta ja mehukkailta. Silloin lihan sisälämpötila on n. 70 astetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi