Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pienet lindströminpihvit kermakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Säilykepunajuuret ja kapris antavat hienoa, hapanta makua lihalle. Tarjoile vastapaistettuina maukkaiden, vastakeitettyjen perunoiden kanssa. Ruokalaji kuulostaa yksinkertaiselta, mutta on todella hyvää.

Neljälle

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 3 munankeltuaista
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 keitetty peruna
  • ½ keltasipuli
  • 2 rkl säilykepunajuuria
  • 1 ½ rkl kapriksia
  • voita paistamiseen
  • 3 dl kuohukermaa kastikkeeseen
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Raasta keitetty peruna karkeasti. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna punajuuri ja kaprikset. Työstä jauheliha notkeaksi keltuaisten kanssa, mausta pippurilla ja suolalla. Lisää kerma. Sekoita lopuksi mukaan perunaraaste, punajuuret, sipuli ja kapris. Älä työstä taikinaa liikaa, vain niin että ainekset sekoittuvat.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhdo kädet kylmällä vedellä ja muotoile taikinasta 12 pientä pihviä. Ruskista 1 rkl voita paistinpannussa keskilämmöllä ja paista pihvejä nopeasti minuutti per puoli. Laita pihvit uuninkestävään vuokaan.

3. Vatkaa paistinpannu kermalla ja kaada kattilaan. Anna kerman kiehua kokoon hieman, kunnes se on paksuuntunut jonkin verran. Siivilöi kastike pihvien päälle. Laita vuoka uuniin 15 minuutiksi. Ripottele päälle runsaasti hienonnettua persiljaa. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Lindströminpihvi