Yksinkertainen kalagratiini
Nopea arkipäivällinen.
Neljälle
- 600-800 g vapaavalintaista kalafileetä
- suolaa ja hieman pippuria
- 200 g viipaloituja herkkusieniä
- 2 dl suikaloitua purjoa
- tomaatteja
- juustoraastetta
- persiljaa
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl kalalientä kuutiosta
- 1 dl kermaa
- 1 munankeltuainen
- hieman puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kala kevyesti voideltuun uunivuokaan. Suolaa ja peitä alumiinifoliolla. Laita vuoka uunin keskitasolle n. 15 minuutiksi, kaada siihen muodostunut neste pois.
2. Paista sienet ja purjo voissa pannulla, mausta suolalla ja pippurilla, ripottele seos kalojen päälle.
3. Freesaa voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää neste ja mausta. Keitä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan keltuainen. Levitä kastike kalojen päälle.
4. Laita vuoan reunoille tomaatinpuolikkaita. Ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku