Kalagratiini parsakaalilla
Käytä tuoretta tai pakastettua kalaa. Myös muu valkea kala kuin turska sopii hyvin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdelle
- 250 g turskafileetä
- suolaa
- 1 pkt pakastettua parsakaalia
- 1 pieni prk simpukoita vedessä
Kastike
- 1 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2-3 dl simpukkalientä + maitoa
- 3 rkl kevyttä juustoraastetta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kala kevyesti voideltuun uunivuokaan ja suolaa kevyesti. Peitä kala leivinpaperilla ja laita vuoka uunin keskitasolle 5 minuutiksi. Ota vuoka uunista ja säästä mahdollinen liemi.
2. Ryöppää parsakaali kevyesti suolatussa vedessä. Paista voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää neste ja mausta. Lisää mahdollinen kalan paistoliemi ja keitä 5 minuuttia.
3. Kaada kastike kalan päälle. Asettele simpukoita ja parsakaalia ympärille ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi kypsäksi uunissa n. 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku