Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalagratiini parsakaalilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Käytä tuoretta tai pakastettua kalaa. Myös muu valkea kala kuin turska sopii hyvin.

Kahdelle

  • 250 g turskafileetä
  • suolaa
  • 1 pkt pakastettua parsakaalia
  • 1 pieni prk simpukoita vedessä

Kastike

  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2-3 dl simpukkalientä + maitoa
  • 3 rkl kevyttä juustoraastetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kala kevyesti voideltuun uunivuokaan ja suolaa kevyesti. Peitä kala leivinpaperilla ja laita vuoka uunin keskitasolle 5 minuutiksi. Ota vuoka uunista ja säästä mahdollinen liemi.

2. Ryöppää parsakaali kevyesti suolatussa vedessä. Paista voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää neste ja mausta. Lisää mahdollinen kalan paistoliemi ja keitä 5 minuuttia.

3. Kaada kastike kalan päälle. Asettele simpukoita ja parsakaalia ympärille ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi kypsäksi uunissa n. 15 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini