Lounaspiparit
Nämä ovat ihania, hieman sitkeitä pikkuleipiä. Nämäkin piparit sopivat mainiosti nautittavaksi esimerkiksi juustoviipaleen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
50 kpl
- 3 dl kidesokeria
- 4 dl siirappia
- 150 g voita
- 1 rkl jauhettua kanelia
- ½ rkl jauhettua inkivääriä
- ½ rkl jauhettua mausteneilikkaa
- 2 kananmunaa
- 2 munankeltuaista
- 1 dl maitoa
- 2 tl soodaa
- 2 tl hirvensarvisuolaa
- 18-19 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna sokeri ja siirappi kiehuvaksi, kaada seos kuumana voin ja mausteiden päälle. Vatkaa kaikki munat sekä maito ja vatkaa munamaito sokerisiirappiseokseen.
2. Sekoita sooda, hirvensarvisuola ja jauhot, työstä taikinanesteeseen kunnes saat notkean taikinan. Laita taikina muovikelmun alla jääkaappiin 1 vuorokaudeksi.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa taikina paloihin, kieritä ne paksuiksi pitkoiksi ja leikkaa pitkot pikkuleiviksi, jotka laitat leivinpaperille pellille. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku