Äidin mantelipikkuleivät

Näistä rakastetuista pikkuleivistä tulee parhaita, jos kerma on lähes hapantunut. Puolet kermasta voi vaihtaa kermaviiliin.

n. 30 kpl

  • 2 dl voisulaa
  • 3 dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl ohutta kermaa
  • 75 g manteleita
  • 6-8 karvasmantelia
  • n. 1 l vehnäjauhoja
  • 3 tl hirvensarvisuolaa
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita voi, sokeri, muna ja kerma. Jauha mantelit hienoksi. Yhdistä jauhot ja hirvensarvisuola. Sekoita kaikki ainekset notkeaksi mutta aika löysäksi taikinaksi.

2. Pyöritä taikinasta paksuja pitkoja, paloittele ne. Kasta leikkauspinnat raesokeriin ja laita pikkuleivät leivinpaperille pellille.

3. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!