Äidin mantelipikkuleivät
Näistä rakastetuista pikkuleivistä tulee parhaita, jos kerma on lähes hapantunut. Puolet kermasta voi vaihtaa kermaviiliin.
n. 30 kpl
- 2 dl voisulaa
- 3 dl kidesokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl ohutta kermaa
- 75 g manteleita
- 6-8 karvasmantelia
- n. 1 l vehnäjauhoja
- 3 tl hirvensarvisuolaa
- raesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita voi, sokeri, muna ja kerma. Jauha mantelit hienoksi. Yhdistä jauhot ja hirvensarvisuola. Sekoita kaikki ainekset notkeaksi mutta aika löysäksi taikinaksi.
2. Pyöritä taikinasta paksuja pitkoja, paloittele ne. Kasta leikkauspinnat raesokeriin ja laita pikkuleivät leivinpaperille pellille.
3. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi