Luksuspyttipannu
Loistoversio pyttipannusta tarjoillaan raa´an munankeltuaisen kanssa. Tämä sopii mainiosti päivällisruoaksi, mutta käy yhtä hyvin illalliseksi tai juhlien yöpalaksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 hengelle
- 600 g häränfileetä
- 4 sipulia
- 1 kg perunoita
- voita paistamiseen
- suolaa ja pippuria
- 20 g persiljasilppua
- 4 munankeltuaista
Valmistusohje
1. Viipaloi, suikaloi ja lopuksi kuutioi härän(naudan)filee tasakokoisiksi pikkukuutioiksi. Kuori ja kuutioi perunat ja huuhtele ne huolellisesti vedessä, jotta saat kaiken irtoavan tärkkelyksen poistettua. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Paista sipulisilppua miedolla lämmöllä voissa, kunnes se on pehmeää ja kullanruskeaa. Mausta suolalla. Paista perunakuutiot erikseen, tarvittaessa useassa erässä, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniinruskeita. Mausta suolalla. Pidä sipuli- ja perunakuutiot lämpiminä erillään.
3. Kuumenna voi paistinpannussa. Kun se lakkaa vaahtoamasta, lisää lihakuutiot joukoon ja paista kunes lihat ovat kauttaaltaan paistuneita, mutta vielä punertavia sisältä. Mausta kevyesti suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Jaa liha, peruna ja sipuli omina ryhminään kullekin lautaselle, ripottele päälle persiljasilppua. Tarjoile raaka munankeltuainen kullekin ruokailijalle esim. munakupista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka