Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Luksuspyttipannu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Loistoversio pyttipannusta tarjoillaan raa´an munankeltuaisen kanssa. Tämä sopii mainiosti päivällisruoaksi, mutta käy yhtä hyvin illalliseksi tai juhlien yöpalaksi.

4 hengelle

  • 600 g häränfileetä
  • 4 sipulia
  • 1 kg perunoita
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria
  • 20 g persiljasilppua
  • 4 munankeltuaista

Valmistusohje

1. Viipaloi, suikaloi ja lopuksi kuutioi härän(naudan)filee tasakokoisiksi pikkukuutioiksi. Kuori ja kuutioi perunat ja huuhtele ne huolellisesti vedessä, jotta saat kaiken irtoavan tärkkelyksen poistettua. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Paista sipulisilppua miedolla lämmöllä voissa, kunnes se on pehmeää ja kullanruskeaa. Mausta suolalla. Paista perunakuutiot erikseen, tarvittaessa useassa erässä, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniinruskeita. Mausta suolalla. Pidä sipuli- ja perunakuutiot lämpiminä erillään.

3. Kuumenna voi paistinpannussa. Kun se lakkaa vaahtoamasta, lisää lihakuutiot joukoon ja paista kunes lihat ovat kauttaaltaan paistuneita, mutta vielä punertavia sisältä. Mausta kevyesti suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Jaa liha, peruna ja sipuli omina ryhminään kullekin lautaselle, ripottele päälle persiljasilppua. Tarjoile raaka munankeltuainen kullekin ruokailijalle esim. munakupista.

Tuoreimmat aiheesta

Pyttipannu