Lusseleivonnaiset

Nämä perinteiset ruotsalaiset Lucia-leivonnaiset maustuvat ihanalta ja näyttävät kauniilta. Jos rouhit sahramin sokeriripauksen kanssa morttelissa, saat enemmän makua ja väriä. Mitä vähemmän jauhoja käytät, sitä mehukkaammat leivonnaiset saat.

1 satsiin

  • 50 g hiivaa
  • 200 g margariinia, sulatettua
  • 5 dl maitoa
  • 2 pkt sahramia, 1 g
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • n. 14 dl jauhoja
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • rusinoita

Valmistusohje

1. Kuumenna margariini ja maito kädenlämpöiseksi, liuota nesteeseen hiiva ja sahrami.

2. Lisää suola, sokeri, muna ja vain sen verran jauhoja, että taikinasta tulee notkea. Kohota 30 minuuttia.

3. Vaivaa taikina kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa se osiin ja pyörittele sormenpaksuisiksi pitkoiksi, paloittele osiksi ja muotoile S-muotoisiksi ”lussekissoiksi” - tai käytä puolet taikinasta pyöreään lussekakkuun.

4. Laita leivonnaiset leivinpaperille pellille, kohota 20-30 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

5. Penslaa leivonnaiset munalla, painele niihin rusinoita ja paista uunin keskitasolla – lussekissoja 250 asteessa 5-8 minuuttia, kakkua 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!