Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kardemummapalmikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä kahvileivässä on paljon makua, mutta ei niin paljon kaloreita. Kardemummalta tuoksuvan palmikon makua on vaikea vastustaa!

2 palmikkoon

  • 25 g hiivaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 75 g voisulaa
  • ¾ dl kidesokeria
  • ½ rkl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 2 tl kardemummansiemeniä
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 1 kanamuna penslaukseen
  • seesamin- tai unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja maito, kuumenna 37 asteeseen ja liuota nesteeseen hiiva. Lisää loput ainekset. Murskaa kardemummansiemenet ja lisää taikinaan, lisää viimeiseksi jauhot. Työstä notkeaksi taikinaksi. Vaivaa tarkoin, peitä ja kohota 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat osat vielä kolmeen osaan. Pyöritä osat pitkiksi pötköiksi, palmikoi ne kolme ja kolme ja käännä päät sisään. Laita palmikot leivinpaperille pellille, peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa palmikot munalla, ripottele päälle siemeniä ja paista uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Tuoreimmat aiheesta

Pullat