Luumukohokas
Jos sinulla jää monia munanvalkuaisia yli, valmista niistä kohokas. Se on ilmava, kevyt jälkiruoka – ja sen valmistaminen on paljon helpompaa kuin uskotkaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 6-8 punaista luumua
- ½ dl vettä
- ½ dl raakaruokosokeria
- ½ tl manteliuutetta
- 5 munanvalkuaista
Tarvitset myös
- kohokasvuoan
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Halkaise luumut ja poista kivet. Laita ne veteen kattilaan, kuumenna kiehuvaksi kovalla lämmöllä. Alenna lämpö miedoksi ja laita kansi päälle. Hauduta 3-4 minuuttia. Lisää sokeri ja manteliuute, sekoita. Ota kattila liedeltä ja laita kattila kulhoon, jossa on jääkylmää vettä, 10 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele varovaisesti mukaan kylmä luumuseos. Kaada taikina kohokasvuokaan.
3. Paista 15 minuuttia tai kunnes kohokas on kohonnut ja saanut kauniin värin. HUOM! Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana, silloin kohokas lässähtää. Ripottele valmiille kohokkaalle tomusokeria, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa