Ranskalainen omenakakku mantelilla
Tämä on herkullinen jälkiruoka, jossa omenat saavat ympärilleen kermaisen massan. Sama massa sopii päärynöille, kirsikoille, luumuille – lähes kaikille hedelmille. Kevyesti vatkattu kerma sopii lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Raaka-aineet
- 6 kiinteää, hapanta omenaa
- 5 dl vettä
- 1 ½ dl kidesokeria
- 100 g voita
- 1 ½ dl kidesokeria
- 150 g kaltattuja, karkeasti jauhettuja manteleita
- 2 kananmunaa
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuumenna vesi ja sokeri matalassa, suuressa kattilassa.
2. Kuori omenat ja poista siemenkodat, halkaise ne ja keitä ne puolipehmeiksi liemessä, nosta reikäkauhalla ja valuta.
3. Laita omenat voideltuun uunivuokaan.
4. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi, lisää manteli, sitruuna ja keltuaiset yksi kerrallaan.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kääntele massaan ja levitä omenoille. Paista uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku