Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ranskalainen omenakakku mantelilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on herkullinen jälkiruoka, jossa omenat saavat ympärilleen kermaisen massan. Sama massa sopii päärynöille, kirsikoille, luumuille – lähes kaikille hedelmille. Kevyesti vatkattu kerma sopii lisukkeeksi.

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Raaka-aineet

  • 6 kiinteää, hapanta omenaa
  • 5 dl vettä
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 100 g voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 150 g kaltattuja, karkeasti jauhettuja manteleita
  • 2 kananmunaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuumenna vesi ja sokeri matalassa, suuressa kattilassa.

2. Kuori omenat ja poista siemenkodat, halkaise ne ja keitä ne puolipehmeiksi liemessä, nosta reikäkauhalla ja valuta.

3. Laita omenat voideltuun uunivuokaan.

4. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi, lisää manteli, sitruuna ja keltuaiset yksi kerrallaan.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kääntele massaan ja levitä omenoille. Paista uunissa n. 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku