Luumut punaviinissä
Julkaistu
Maukkaat luumut, jotka marinoidaan hiljalleen viinikastikkeessa, ovat taivaallisia. Lisukkeeksi tarvitset vain hieman vatkattua kermaa, ja ehkä mantelipikkuleivän.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 12-16 kypsää luumua
- 5 dl punaviiniä
- 2 dl kidesokeria
- 1 kanelitanko
- 1 sitruunan hienoksi suikaloitu kuori
Valmistusohje
1. Kasta luumut nopeasti kiehuvaan veteen ja vedä pois kuoret.
2. Sekoita muut ainekset kattilassa, kuumenna liemi kiehuvaksi.
3. Laita luumut liemeen ja laita kattila sivuun kunnes liemi on jäähtynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa