Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkosipulisilakat, sinappisilakat ja ranskalainen sinappisilli

9:21imgHuomenta Suomessa valmistettiin valkosipuli- ja sinappisilakoita sekä ranskalaista sinappisilliä. Katso vinkit videolta.
Julkaistu 09.12.2024 13:05

MTV LIFESTYLE

Huomenta Suomessa valmistettiin sunnuntaina 9.12.24 valkosipuli- ja sinappisilakoita sekä ranskalaista sinappisilliä. Silakat kannattaa valmistaa noin viikkoa ennen joulua. Resepti: Miki Kuusela / Maxin kala

Ainekset

    Marinointiliemi

    • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
    • 2,5 vettä
    • 3 rkl sokeria
    • laakerinlehti
    • maustepippuria

    Valkosipulisilakat

    • marinointiliemi
    • 200 g silakkafilettä
    • 1dl ranskankermaa
    • 1dl kermaviiliä
    • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 1 rkl etikkaa
    • 1 tl suolaa
    • tuoretta tilliä
    • mustapippuria

    Sinappisilakat

    • marinointiliemi
    • 200 g silakkafilettä
    • 1 dl laadukasta sinappia
    • 2 rkl sokeria
    • 1 rkl etikkaa
    • 1dl öljyä
    • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
    • tuoretta tilliä
    • mustapippuria

    Ranskalainen sipulisilli

    • 1 rasvasilli tai 2 suolattua sillifilettä
    • 1dl väkiviinaetikka
    • 2 dl sokeri
    • 3 dl vesi
    • 2 tl suola
    • 2 kpl punasipuli
    • 2 tl suola
    • 2 kpl laakerinlehti
    • maustepippuri

    Valmistusohje

    Marinointiliemi:

    Kiehauta ainekset ja anna jäähtyä jääkaappi kylmäksi. 

    Valkosipuli- ja sinappisilakat: 

    1. Aloita poistamalla silakasta nahka. Lisää silakat jäähtyneeseen marinointiliemeen ja anna tekeytyä 12h–16h kylmässä.  
    2. Valuta silakkafileet tämän jälkeen lävikössä.

    3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää tämän jälkeen silakat kastikkeeseen ja anna maustua vähintään 3 vrk. Säilö astiassa, jossa tiivis kansi. 

    Ranskalainen sipulisilli:

    1. Aloita liottamalla sillit vähintään 12 tuntia kylmässä vedessä, vaihda vesi ainakin kertaalleen.

    2. Kiehauta muista ainesosista liemi ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.

    3. Jos käytät kokonaista rasvasilliä, poista sisälmykset ja fileoi silli fileiksi.

    4. Pilko tämän jälkeen viipaleiksi ja lisää jäähtyneeseen liemeen. 

    5. Anna maustua vähintään 3 vrk kylmässä.

    Tuoreimmat aiheesta

    Jouluruoka