Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammaspaimenen piiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteinen piirastaikina sisältää paljon voita tai margariinia eikä siksi ole erityisen kevyt herkku. Tämä englantilaisten pub-ruokien innoittama muunnelma sopii kuitenkin myös niille, jotka laskevat kaloreita.

4 annosta

  • 600g perunoita
  • 50g voimakkaanmakuista juustoraastetta

Jauhelihakastike

  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 2 paprikaa kuutioituna
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • 1 dl chilikastiketta
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl pippurisekoitusta tai 1 rkl rouhittua mustapippuria
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja keitä perunat.

2. Jauhelihakastike: Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä yhdessä jauhelihan, paprikakuutioiden ja herkkusieniviipaleiden kanssa. Sekoita ja paista, kunnes jauheliha on kevyesti ruskistunutta ja murumaista. Ripottele seoksen päälle kasvisliemijauhe, kaada joukkoon chilikastike ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. hauduta jauhelihakastiketta 8-10 minuuttia miedolla lämmöllä ja mausta pippurilla.

3. Kaada jauhelihakastike uuninkestävään vuokaan. Purista vastakeitetyt perunat suoraan jauhelihakastikkeen päälle perunalumeksi. Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ruoka on kuumentunut kauttaaltaan. Koristele ennen tarjoilua hienonnetulla persiljalla.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapiirakka