Lammaspaimenen piiras
Perinteinen piirastaikina sisältää paljon voita tai margariinia eikä siksi ole erityisen kevyt herkku. Tämä englantilaisten pub-ruokien innoittama muunnelma sopii kuitenkin myös niille, jotka laskevat kaloreita.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 600g perunoita
- 50g voimakkaanmakuista juustoraastetta
Jauhelihakastike
- 300 g naudan jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 rkl ruokaöljyä
- 2 paprikaa kuutioituna
- 100 g herkkusieniä
- 1 rkl kasvisliemijauhetta
- 1 dl chilikastiketta
- 1 dl vettä
- 1 rkl pippurisekoitusta tai 1 rkl rouhittua mustapippuria
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja keitä perunat.
2. Jauhelihakastike: Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä yhdessä jauhelihan, paprikakuutioiden ja herkkusieniviipaleiden kanssa. Sekoita ja paista, kunnes jauheliha on kevyesti ruskistunutta ja murumaista. Ripottele seoksen päälle kasvisliemijauhe, kaada joukkoon chilikastike ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. hauduta jauhelihakastiketta 8-10 minuuttia miedolla lämmöllä ja mausta pippurilla.
3. Kaada jauhelihakastike uuninkestävään vuokaan. Purista vastakeitetyt perunat suoraan jauhelihakastikkeen päälle perunalumeksi. Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ruoka on kuumentunut kauttaaltaan. Koristele ennen tarjoilua hienonnetulla persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa