Madeiraluumupiiras kookoksen kera
Julkaistu
Luumut ja kookos on onnistunut yhdistelmä. Kevyesti vaahdotettu kerma maustettuna luumujen liotusmadeiralla on kuin piste i:n päälle.
Kuusi palaa
- ½ tl leivinjauhetta
- 2,5 dl vehnäjauhoa
- 1 dl sokeria
- 3/4 dl kookoshiutaleita
- 175 g voisulaa
Täyte
- 10 kypsää (keltaista) luumua
- 2 dl madeiraa
- kookoshiutaleita koristeeksi
Valmistusohje
1. Halkaise luumut, poista siemenet ja laita ne madeiraan likoamaan yöksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja sen jälkeen voisula niihin. Painele taikina matalaan vuokaan.
3. Lado valutetut luumunpuolikkaat kauniisti piiraspohjan päälle. Sirottele pinnalle vielä kookoshiutaleita ja paista uunissa 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku