Madeiraluumupiiras kookoksen kera

Luumut ja kookos on onnistunut yhdistelmä. Kevyesti vaahdotettu kerma maustettuna luumujen liotusmadeiralla on kuin piste i:n päälle.

Kuusi palaa

  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl kookoshiutaleita
  • 175 g voisulaa

Täyte

  • 10 kypsää (keltaista) luumua
  • 2 dl madeiraa
  • kookoshiutaleita koristeeksi

Valmistusohje

1. Halkaise luumut, poista siemenet ja laita ne madeiraan likoamaan yöksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja sen jälkeen voisula niihin. Painele taikina matalaan vuokaan.

3. Lado valutetut luumunpuolikkaat kauniisti piiraspohjan päälle. Sirottele pinnalle vielä kookoshiutaleita ja paista uunissa 25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!