Manteli-luumupiirakka

Tämän piirakan valmistuksessa tehosekoittimesta on suuri apu. Tarjoa piirakka hieman lämpimänä tai kylmänä. Lisänä maistuu kermavaahto.

Ainekset

  • 6-8 annosta

Piirakkataikina

  • 100 g voita
  • 50 g sokeria
  • 1 munankeltuainen
  • 1-2 rkl vettä
  • 3½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 250 g kuivattuja luumuja
  • 5+5 cl armanjakkia
  • 175 g marsipaania
  • 50 g sokeria
  • 85 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • 2+3 rkl aprikoosihilloa

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Piirakkataikina: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot tehosekoittimessa murumaiseksi taikinaksi. Lisää sokeri ja sekoita vielä hetki. Lisää sitten munankeltuainen ja vesi. Painele taikina irtopohjaiseen piirakkavuokaan ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi. Esipaista pohjaa 10-15 minuuttia.

2. Hienonna kuivatut luumut, mittaa kulhoon 5 cl armanjakkia ja pane luumut siihen likoamaan. Jaa marsipaani pieniksi paloiksi ja pane palat tehosekoittimeen. Lisää joukkoon sokeri, voi ja jauhot. Riko munat ja lisää ne tehosekoittimeen yksi kerrallaan. Sekoita huolellisesti.

3. Levitä piirakkapohjalle 2 ruokalusikallista aprikoosihilloa, levitä hillon päälle täyte ja täytteen päälle luumut nesteineen. Paista 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on väriltään kullankeltainen. Anna jäähtyä. Kuumenna loppu hillo ja armanjakki ja keitä kokoon siirapiksi. Levitä piirakan pinnalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.