Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broccoli-stirfry

Broccoli_stirfry_091A9178
Julkaistu 16.01.2018 11:28

MTV LIFESTYLE

Wokkipannulla paistuva parsakaali, vihannekset ja pähkinät ovat terveysruokaa, mutta maku on taivaallinen, sillä Samassa liemessä -ohjelman Pipsan ja Meri-Tuulin mausteilla tämä ateria nousee aivan uusiin ulottuvuuksiin.

4:lle

  • 1 parsakaali
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 4 cm:n pala inkivääriä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 100 g cashewpähkinöitä tai maapähkinöitä
  • rypsiöljyä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • (tuoretta chiliä)

Kastike

  • 1 tl sokeria
  • ½ dl osterikastiketta
  • ¼ dl soijakastiketta
  • ½ dl appelsiini- tai omenamehua
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl maissi- tai perunatärkkelystä
  • 1 dl vettä
  • 1 tl chinese five spice -mausteseosta

Lisäksi

  • keitettyä jasmiiniriisiä tai keitettyjä nuudeleita

Valmistusohje

Irrota parsakaalin kukinnot ja puolita isoimmat. Poista kannan kuiva pääty ja leikkaa kanta ½ cm:n lastuiksi. Leikkaa paprika ja sipuli lohkoiksi ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Hienonna kevätsipulit.

Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin lasissa niin, että tärkkelys ja sokeri liukenevat.

Kuumenna wokpannu ja paahda kuivalla pannulla cashew- tai maapähkinöitä. Pyörittele pähkinöitä koko ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kaada kulhoon odottamaan.

Lisää wokkiin rypsiöljyä ja seesamiöljy ja kuumenna todella kuumaksi. Lisää parsakaali, paprikat ja sipulit muutamassa erässä ja paista täydellä lämmöllä koko ajan pannua ravistellen noin 5 minuuttia tai kunnes kasviksiin tulee väriä. Lisää valkosipulit ja inkivääri ja paista, kunnes ne alkavat ruskistua.

Sekoita kastiketta uudestaan pohjaa myöten ja kaada se wokpannuun. Paista, kunnes liemi kiehahtaa. Lisää pähkinät, kevätsipuli ja halutessasi tuoretta chiliä ja tarjoa heti jasmiiniriisin tai nuudeleiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Samassa liemessä