Majoneesit

Majoneesit sopivat moneen annokseen lisukkeeksi. Tässä muutama vaihtoehto grilliherkkujen majoneeseiksi.

Majoneesi

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 4-5 dl öljyä

Aioli

  • 1 dl majoneesia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • nippu persiljaa

Chilimajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 0,5 dl chiliketsuppia
  • 1 tl chilijauhetta
  • 5-10 tippaa tabascoa

Valmistusohje

Riko kananmuna tehosekoittimen kulhoon ja lisää mukaan sinappi, etikka ja sokeri.

Käynnistä kone täydelle teholle ja kaada öljy joukkoon ohuena nauhana.

Valmis majoneesi on paksua, melkein valkoista kastiketta.

Sitä voi jalostaa useilla tavoilla. Yleisimmät jalosteet lienevät chilimajoneesi ja aioli eli valkosipulimajoneesi.

Leikkaa valkosipuli ja persilja hakkeeksi ja mausta majoneesi niillä. Anna maustua kylmässä ainakin puolen tunnin ajan.

Sekoita chiliketsuppi ja –jauhe majoneesiin. Lisää tulisuutta tabascolla tai cayennepippurilla. Anna maustua ainakin puolen tunnin ajan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!