Majoneesit
Majoneesit sopivat moneen annokseen lisukkeeksi. Tässä muutama vaihtoehto grilliherkkujen majoneeseiksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Majoneesi
- 1 kananmuna
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl viinietikkaa
- 2 rkl sokeria
- 4-5 dl öljyä
Aioli
- 1 dl majoneesia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- nippu persiljaa
Chilimajoneesi
- 1 dl majoneesia
- 0,5 dl chiliketsuppia
- 1 tl chilijauhetta
- 5-10 tippaa tabascoa
Valmistusohje
Riko kananmuna tehosekoittimen kulhoon ja lisää mukaan sinappi, etikka ja sokeri.
Käynnistä kone täydelle teholle ja kaada öljy joukkoon ohuena nauhana.
Valmis majoneesi on paksua, melkein valkoista kastiketta.
Sitä voi jalostaa useilla tavoilla. Yleisimmät jalosteet lienevät chilimajoneesi ja aioli eli valkosipulimajoneesi.
Leikkaa valkosipuli ja persilja hakkeeksi ja mausta majoneesi niillä. Anna maustua kylmässä ainakin puolen tunnin ajan.
Sekoita chiliketsuppi ja –jauhe majoneesiin. Lisää tulisuutta tabascolla tai cayennepippurilla. Anna maustua ainakin puolen tunnin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi