Kaksi kebabkastiketta
Tässä on kaksi maukasta kastiketta, jotka sopivat loistavasti kebabiin!
Ainekset
- Neljälle
Punainen kebabkastike
- 500 g tomaattimurskaa
- 1 keltasipuli
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 dl vettä
- ½ tl mustapippuria
- 1 hyppysellinen sokeria
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- hienonnettua chiliä
Valkoinen kebabkastike
- 4 dl ruoanlaittojogurttia
- ½ dl majoneesia
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Punainen kebabkastike: Hienonna sipuli. Laita tomaattimurska kattilaan ja lisää sipuli, tomaattipyree, vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta mustapippurilla, sokerilla ja juustokuminalla. Anna kiehua noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää mausteisuutta maun mukaan chilillä. Kastike voidaan tarjoilla haaleana tai kylmänä.
2. Valkoinen kebabkastike: Sekoita jogurtti ja majoneesi, purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla. Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"