Chilimarinoidut äyriäiset

Sekoita tuoreita, keitettyjä äyriäisiä tai osta pakastesekoitus. Marinoi itsetehdyssä marinadissa tai käytä oikopolkua. Tarjoile alkuruokana tai osana seisovaa pöytää. Reseptin määrät voi hyvin tuplata isommalle porukalle.

Neljälle

  • 200 g pakastettua äyriäissekoitusta

Marinadi

  • ½ chilipalko
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 limettiä
  • 1 kimppu tuoretta korianteria
  • 4 rkl sweet chili -kastiketta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Hienonna chili, purista mehu limeteistä ja silppua korianteri. Sekoita chili, limettimehu, korianteri, sweet chili -kastike, oliiviöljy, suola ja pippuri marinadiksi. Puserra valkosipuli marinadiin.

2. Laita äyriäiset kulhoon ja kaada päälle marinadi. Marinoi äyriäisiä 1-2 tuntia. Vinkki: Oikopolkuna voit marinoida äyriäiset pelkässä sweet chili-kastikkeessa tai valmiissa, pullotetussa marinadikastikkeessa 1-2 tuntia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.