Chilimarinoidut äyriäiset
Sekoita tuoreita, keitettyjä äyriäisiä tai osta pakastesekoitus. Marinoi itsetehdyssä marinadissa tai käytä oikopolkua. Tarjoile alkuruokana tai osana seisovaa pöytää. Reseptin määrät voi hyvin tuplata isommalle porukalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 200 g pakastettua äyriäissekoitusta
Marinadi
- ½ chilipalko
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 limettiä
- 1 kimppu tuoretta korianteria
- 4 rkl sweet chili -kastiketta
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Hienonna chili, purista mehu limeteistä ja silppua korianteri. Sekoita chili, limettimehu, korianteri, sweet chili -kastike, oliiviöljy, suola ja pippuri marinadiksi. Puserra valkosipuli marinadiin.
2. Laita äyriäiset kulhoon ja kaada päälle marinadi. Marinoi äyriäisiä 1-2 tuntia. Vinkki: Oikopolkuna voit marinoida äyriäiset pelkässä sweet chili-kastikkeessa tai valmiissa, pullotetussa marinadikastikkeessa 1-2 tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"