Makkarakastiketta ja tuorepastaa

Pastakastikkeeksi sopii mainiosti maukas makkara tomaattimurskan ja porkkanan kera.

Ainekset

  • 500 g lihaisaa grillimakkaraa
  • 100 g salamia
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 3 dl tomaattimurskaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • tuoretta timjamia
  • mustapippuria
  • 600 g tuorepastaa
  • suolaa

Valmistusohje

Viipaloi makkara, kuutioi salami ja pilko sipuli hakkeeksi. Paista kattilassa tai pannulla niin, että sipuli pehmenee.

Raasta porkkana ja lisää makkaroiden ja sipulin päälle. Mausta mustapippurilla ja tuoreella timjamilla ja kaada tomaattimurska joukkoon.

Hauduta tovi ja lisää kerma loppuvaiheessa kastikkeen joukkoon.

Kuumenna suuressa kattilassa reilusti vettä ja kiehauta tuorepasta siinä kypsäksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.