Makkarakastiketta ja tuorepastaa
Pastakastikkeeksi sopii mainiosti maukas makkara tomaattimurskan ja porkkanan kera.
Ainekset
- 500 g lihaisaa grillimakkaraa
- 100 g salamia
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 3 dl tomaattimurskaa
- 2 dl ruokakermaa
- tuoretta timjamia
- mustapippuria
- 600 g tuorepastaa
- suolaa
Valmistusohje
Viipaloi makkara, kuutioi salami ja pilko sipuli hakkeeksi. Paista kattilassa tai pannulla niin, että sipuli pehmenee.
Raasta porkkana ja lisää makkaroiden ja sipulin päälle. Mausta mustapippurilla ja tuoreella timjamilla ja kaada tomaattimurska joukkoon.
Hauduta tovi ja lisää kerma loppuvaiheessa kastikkeen joukkoon.
Kuumenna suuressa kattilassa reilusti vettä ja kiehauta tuorepasta siinä kypsäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Voileipäkakkusushit
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät