Makkarakastiketta ja tuorepastaa
Pastakastikkeeksi sopii mainiosti maukas makkara tomaattimurskan ja porkkanan kera.
Ainekset
- 500 g lihaisaa grillimakkaraa
- 100 g salamia
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 3 dl tomaattimurskaa
- 2 dl ruokakermaa
- tuoretta timjamia
- mustapippuria
- 600 g tuorepastaa
- suolaa
Valmistusohje
Viipaloi makkara, kuutioi salami ja pilko sipuli hakkeeksi. Paista kattilassa tai pannulla niin, että sipuli pehmenee.
Raasta porkkana ja lisää makkaroiden ja sipulin päälle. Mausta mustapippurilla ja tuoreella timjamilla ja kaada tomaattimurska joukkoon.
Hauduta tovi ja lisää kerma loppuvaiheessa kastikkeen joukkoon.
Kuumenna suuressa kattilassa reilusti vettä ja kiehauta tuorepasta siinä kypsäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"