Halloumijuustoa paahdettujen juuresten kera
Paistettu tai grillattu halloumi maistuu hyvältä uunissa paahdettujen juuresten kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g halloumijuustoa
- neutraalia öljyä paistamiseen
- jauhettua valkopippuria
- 4 perunaa
- 1 porkkana
- 1 punasipuli
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lohko perunat ja huuhdo ne. Kuori porkkana ja leikkaa se tangoiksi, kuori ja lohko sipuli. Ruskista perunat ja porkkanat kevyesti paistinpannussa. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja jälkipaista uunissa n. 15 minuuttia. Paista sipuli ja sekoita juuresten kanssa niiden kypsyttyä valmiiksi.
2. Sekoita öljy, viinietikka, suola, pippuri ja timjami kulhossa. Purista mukaan valkosipuli ja sekoita kastike juuresten kera.
3. Leikkaa halloumi tasaisiksi viipaleiksi. Penslaa viipaleet öljyllä ja grillaa tai paista kuumalla pannulla. Mausta valkopippurilla. Halloumia ei tarvitse maustaa suolalla, koska se on suolainen jo itsessään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku