Moussaka juureksilla
Moussaka on maukas koko perheen päivällinen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Ainekset
- 2 munakoisoa
- suolaa
- 6 suurta perunaa
- 500 g jauhelihaa
- 500 g sekalaisia juureksia
- 1 prk tomaattimurskaa
- 4 valkosipulinkynttä
- basilikaa ja oreganoa
- mustapippuria
- 5 dl maitoa
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 6 rkl oliiviöljyä
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
Leikkaa munakoisot pitkittäin siivuiksi ja suolaa ne, jolloin neste alkaa tihkua pinnalle.
Ruskista jauheliha raastettujen juuresten kanssa ja lisää joukkoon valkosipuli, yrtit, suola, tomaattimurska ja pippuri. Hauduta kastiketta valkokastikkeen valmistamisen ajan.
Tee valkoinen peruskastike. Kuumenna oliiviöljyä, sekoita joukkoon jauhot ja tovin kuluttua myös maito. Kun valkokastike kiehahtaa, lisää sekaan kolmannes juustoraasteesta ja siirrä kattila hellalta.
Voitele uunivuoka öljyllä ja kokoa moussaka kerroksittain. Lisää vuoroin munakoisoa, jauhelihakastiketta, viipaloitua perunaa ja valkokastiketta.
Päällimmäiseksi jää kerros valkokastiketta ja vihoviimeiseksi juustoraastetta. Paista 180-asteisessa uunissa kolme varttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa