Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Moussaka juureksilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Moussaka on maukas koko perheen päivällinen.

Ainekset

  • 2 munakoisoa
  • suolaa
  • 6 suurta perunaa
  • 500 g jauhelihaa
  • 500 g sekalaisia juureksia
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • basilikaa ja oreganoa
  • mustapippuria
  • 5 dl maitoa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Leikkaa munakoisot pitkittäin siivuiksi ja suolaa ne, jolloin neste alkaa tihkua pinnalle.

Ruskista jauheliha raastettujen juuresten kanssa ja lisää joukkoon valkosipuli, yrtit, suola, tomaattimurska ja pippuri. Hauduta kastiketta valkokastikkeen valmistamisen ajan.

Tee valkoinen peruskastike. Kuumenna oliiviöljyä, sekoita joukkoon jauhot ja tovin kuluttua myös maito. Kun valkokastike kiehahtaa, lisää sekaan kolmannes juustoraasteesta ja siirrä kattila hellalta.

Voitele uunivuoka öljyllä ja kokoa moussaka kerroksittain. Lisää vuoroin munakoisoa, jauhelihakastiketta, viipaloitua perunaa ja valkokastiketta.

Päällimmäiseksi jää kerros valkokastiketta ja vihoviimeiseksi juustoraastetta. Paista 180-asteisessa uunissa kolme varttia.

Tuoreimmat aiheesta

Moussaka