Moussaka juureksilla

Moussaka on maukas koko perheen päivällinen.

Ainekset

  • 2 munakoisoa
  • suolaa
  • 6 suurta perunaa
  • 500 g jauhelihaa
  • 500 g sekalaisia juureksia
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • basilikaa ja oreganoa
  • mustapippuria
  • 5 dl maitoa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Leikkaa munakoisot pitkittäin siivuiksi ja suolaa ne, jolloin neste alkaa tihkua pinnalle.

Ruskista jauheliha raastettujen juuresten kanssa ja lisää joukkoon valkosipuli, yrtit, suola, tomaattimurska ja pippuri. Hauduta kastiketta valkokastikkeen valmistamisen ajan.

Tee valkoinen peruskastike. Kuumenna oliiviöljyä, sekoita joukkoon jauhot ja tovin kuluttua myös maito. Kun valkokastike kiehahtaa, lisää sekaan kolmannes juustoraasteesta ja siirrä kattila hellalta.

Voitele uunivuoka öljyllä ja kokoa moussaka kerroksittain. Lisää vuoroin munakoisoa, jauhelihakastiketta, viipaloitua perunaa ja valkokastiketta.

Päällimmäiseksi jää kerros valkokastiketta ja vihoviimeiseksi juustoraastetta. Paista 180-asteisessa uunissa kolme varttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.