Merimiespata
Tämä muunnos merimiespihveistä tehdään jauhelihasta ja gratinoidaan juustolla loppupuolella.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle
- 1 kg sikanautajauhelihaa
- suolaa ja pippuria
- 1 tl timjamia
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 4 isoa sipulia
- 16 perunaa
- 2 palsternakkaa
- 1 pullo portteria
- 2 lihaliemikuutiota
- 4 dl vettä
- 3 dl juustoraastetta
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskista jauheliha pienissä erissä, mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja tomaattipyreellä. Kuori ja viipaloi sipulit, perunat ja palsternakat. Kuullota sipulit pehmeiksi voissa.
2. Lado isoon voideltuun uunivuokaan vuorotellen perunoita, sipulia, palsternakkaa ja jauhelihaa. Perunakerros pitää olla pohjalla ja päällä, mausta perunakerrokset kevyesti suolalla, pippurilla ja timjamilla.
3. Kiehauta liemikuutiot, vesi ja portteri ja kaada vuokaan, niin että liemi juuri ylettyy viimeiseen perunakerrokseen. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Loppupuolella paistoaikaa sirottele ruoan pinnalle juustoraaste ja gratinoi, niin että se saa kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku