Jauhelihapihvit porkkanan ja raejuuston kera
Tee jauhelihapihveistä mehukkaita mutta kevyitä. Sekoita taikinaan porkkanaraastetta ja raejuustoa. Paista pihvit nopeasti, helposti ja ilman käryä uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 300 g naudan jauhelihaa (korkeintaan 10% rasvaa)
- 2 dl porkkanaraastetta
- 1 dl raejuustoa
- ½ keltasipuli
- ½ tl suolaa
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja raasta ne hienosti. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita jauheliha, porkkanaraaste, raejuusto ja sipuli. Mausta ripauksella suolaa.
2. Muotoile taikinasta 4 kunnonkokoista pihviä, laita pellille. Penslaa soijalla ja ripottele päälle mustapippuria. Paista uunissa 20 minuuttia kunnes pihvit ovat kauniin värisiä.
3. Tarjoile tuoreiden ja keitettyjen vihannesten kera, esimerkiksi sokeriherneiden, minimaissin sekä keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku