Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihapihvit porkkanan ja raejuuston kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tee jauhelihapihveistä mehukkaita mutta kevyitä. Sekoita taikinaan porkkanaraastetta ja raejuustoa. Paista pihvit nopeasti, helposti ja ilman käryä uunissa.

Neljälle

  • 300 g naudan jauhelihaa (korkeintaan 10% rasvaa)
  • 2 dl porkkanaraastetta
  • 1 dl raejuustoa
  • ½ keltasipuli
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja raasta ne hienosti. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita jauheliha, porkkanaraaste, raejuusto ja sipuli. Mausta ripauksella suolaa.

2. Muotoile taikinasta 4 kunnonkokoista pihviä, laita pellille. Penslaa soijalla ja ripottele päälle mustapippuria. Paista uunissa 20 minuuttia kunnes pihvit ovat kauniin värisiä.

3. Tarjoile tuoreiden ja keitettyjen vihannesten kera, esimerkiksi sokeriherneiden, minimaissin sekä keitettyjen perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapihvit